GLASBENA PRIJATELJSTVA (premiera dokumentarnega filma)

Stolp Škrlovec, 17. 9. 2021 ob 19:00

Vstop je prost, velja pogoj PCT, ki ga bomo na vhodu preverjali. Zaželena je najava udeležbe na tajnistvo@gskranj.si .

Spomladi 2020, ko se je zaradi COVID 19 javno življenje prvič ustavilo smo na Glasbeni šoli Kranj ustvarili pozitivno zgodbo, stkano med učenci Glasbene šole Kranj in starostniki.
Naši učenci so za starostnike Doma upokojencev Kranj in Preddvor, doma Taber Cerklje na Gorenjskem, Zavoda svetega Martina v Bohinju in Medgeneracijskega društva Z roko v roki ter druge starejše občane posneli svoje glasbene prispevke in z vašo pomočjo so bili posredovani prejemnikom. Nastal je pravi projekt, ki smo ga poimenovali Glasbena prijateljstva. Ustvarjena sta bila kar 102 taka posnetka, 102 dobri želji, ki so nas povezale in nam v dneh, ko so bili medčloveški stiki omejeni, dajale upanje, da si v težkih časih ljudje znamo pomagati.
Ker verjamemo, da je imelo naše sodelovanje zares pozitiven vpliv, ki nas lahko tudi v teh nenavadnih časih spomni, da si ljudje v težkih trenutkih stojimo ob strani in to ne glede na razlike v letih, smo se odločili, da iz posnetkov pripravimo dokumentarni film.
Režiral in izdelal ga je naš bivši učenec Irenej Vid Bošnjak, kot povezovalka v dokumentarnem filmu je nastopila učenka Živa Hudohmet, izjave za film so podale osebe različnih starosti in profilov, vpletene v projekt: starostniki – prejemniki posnetkov, starši učencev, posredniki posnetkov, seveda pa so glavni igralci učenci, ki so s posnetki ganili številne njim neznane starostnike, takrat prijatelje.
Premiera predvajanja dokumentarnega filma Glasbena prijateljstva bo v petek, 17. 9. 2021, ob 19.00 v Letnem gledališču Khislstein (v primeru slabega vremena pa v Stolpu Škrlovec) v Kranju.
Vstop je prost, velja pogoj PCT, ki ga bomo na vhodu preverjali. Zaželena je najava udeležbe na tajnistvo@gskranj.si .

P. S. Hvaležni Vam bomo, če boste informacijo o predvajanju filma delili s svojimi kontakti in jih spodbudili k udeležbi.

Scenarij, režija in izdelava videa: Irenej Vid Bošnjak, IreStudios
Povezovalka: Živa Hudohmet
Producent: Glasbena šola Kranj

Plakat nastopa